Har ett gäng plagg från Jägarliv i garderoben

Senaste åren har jag märkt av allt fler tyskar på semester i Sverige. De verkar digga Sverige och vår natur. Min grane hyr varje sensommar ut sin stuga i skogen strax utanför Gävle. Tyskarna som hyr deras stuga älskar att ströva ut i naturen och fiska i sjön som ligger vid huset. Spontant tänker jag ofta på älgar när jag hör ordet tyskar i kombination med Sverige. Den svenska älgjakten är nog mumma för dem att betrakta. Jag jagar inte själv men brukar köpa arbetskläder hos Jägarliv, det är ett företag som har ett brett sortiment av vanliga kläder och plagg för jägare. Jägarliv har ett märke som heter Labrador, nej så heter inte varumärket. Det heter ju  L.Brador och jag tror att märket härstammar från Canada eller USA. Arbetskläder hos Jägarliv köper jag på nätet. Det har blivit ett par sockor och en jacka i varukorgen under året.

Utöver betrakta älgar så diggar tyskarna att handla lokalproducerad mat i Gävle. Grannens fru driver en ekologisk gård där du kan köpa kött, ägg, grönsaker och lokalproducerad juice. När man är på besök finns det möjlighet att klappa kor och får som strövar runt utanför butiken.

Eftersom jag har äter mycket kött till vardags brukar det bli en visit då och då till lokala gårdar. Köttet är lite dyrare, men du får även högre kvalitet och vetskapen att djuren har en relativt bra tillvaro innan de landar under kniven hos slaktaren.

Nu börjar solen kika fram så jag ska ut och ta mig en promenad ned till mataffären och fylla på mitt förråd med Coca-cola. Jag dricker vanligtvis Fanta, men har nyligen bytt ut mina dryckesvanor till fördel för Coca-cola company. Coca-cola är ett av världens största bolag inom konsumentdrycker. Pepsi är ett alternativ, men jag tycker inte det smakar lika gott.