Extraljus till gamla bilen

Jag har nyss upptäckt att det går att köpa extraljus i LED teknik till bilen. Med LED får man ett mycket bättre ljus än med halogen och xenonkonvertering. LED ljuset påminner om dagsljus så därför ser man både vägbanan och saker intill vägen mycket bättre.

Min gamla bil behöver verkligen en uppfräschning med bättre lampor. Visst tycker jag det är kul med extrautrustning till bilen, men i det här fallet är det helt klart en säkerhetsgrej. Jag vill inte köra på någon eller något bara för att jag inte ser vägbanan ordentligt.

Sen är frågan vilken prisklass man behöver lägga sig i för att få kvalitetsljus som har lång hållbarhet. Jag vill heller inte ha alltför starka extraljus i LED eftersom många bilister gnäller så förbaskat om mötande trafik som har extraljus. Oftast äldre herrar som är gnälliga, men även kvinnor i yngre medelåldern är så förbaskat ordentliga och pratar om att de riskerar att köra av vägen med sina telningar när sådana som jag kommer med min bil.

Jag måste nog kolla det med min kompis farsa, han verkar kunna det mesta inom bilar och utrustning till bilar. Han står för det mesta med huvudet ner i motorhuven på sin gamla Ford mustang från början av 70-talet. Tur att man har kunniga i bekantskapskretsen som kan hjälpa till. Han ska för övrigt få montera extraljusen åt mig, men det vet han inte om ännu 😊. Tror inte han protesterar för han tycker det är himla kul med en tjej som intresserar sig för bilar även om jag är mer intresserad än kunnig.

Nåväl, det blir inom kort en beställning av mina extraljus. Då ska jag också passa på att köpa en ny växelspaksknopp till bilen. Den kommer att sticka ut en hel del. Jag ska försöka visa bilder senare när den är inköpt och monterad.

På återseende!