Effektivisera affärssystemet nere i hamnen

Sitter och försöker knappa in en order i vårt affärssystem här i Göteborg. Tar väldigt lång tid varje gång man ska lägga in en order. Jag behöver gå in i två till system för att ordern ska registreras korrekt mot ekonomi och logistik. Affärssystemet är byggt av en tidigare anställd och lösningen blev relativt billig för bolaget. Så här i efterhand kan jag undra hur billigt det egentligen är med tanke på hur ineffektivt systemet är idag.

I Göteborg finns många företag som säljer affärssystem så jag tänkte börja kolla upp om det finns ett bra alternativ till vårt nuvarande. Tror att det ska gå att lösa relativt enkelt. Vi har en webbshop som vi önskar integrera med affärssystemet och det vore bra om även varulagrets status kan kopplas mot affärssystemet.

Händer mycket nu i staden. Blir spännande att se hur kajpromenaden blir när de byggt klart om ett par år. Vårt kontor är nere i fiskehamnen och det är riktigt mysigt när man ser fartygen passera förbi utanför. Vi har relativt nära till Stena Line och brukar gå dit för att äta lunch. Det har även hänt att vi besökt fiskauktionen för att få riktigt färsk fisk till lunch.

Vi åker ibland iväg med färjan till Danmark som kickoff, Danmark är ett mysigt land med många pärlor. Om jag ska välja ett ställe i Danmark att rekommendera blir det Skagen. Skagen ligger på norra delen av Danmark. Skagen är känt för sin konst och de s.k. Skagenmålarna som var verksamma under 1870- och 1880-talen. Om du åker till Skagen ska du åka dit när de har Bluesfestival och avnjuta färska räkor nere i hamnen.

Skagen fyr är Danmarks näst högsta fyr och byggdes i mitten av 1800-talet. Ljuset från fyren kan man se på flera mils avstånd.