Brandsäkerhet och resmål

Sitter framför datorn och surfar runt på olika hemsidor som erbjuder resor till utlandet. Är lite sugen att sticka iväg på en resa i två veckor. Vore skönt med lite sol och bad. Australien är ett ställe jag inte besökt, ser ut att finnas mycket spännande att utforska där. Jag är sugen på att kolla upp Sydney och Melbourne. Sen finns det säkerligen mycket trevliga ställen längs landets kust. Man vill ju gärna spana in någon känguru, koalabjörn, wombat och någon kool ödleart. Australien har haft lite oflyt vad det gäller bränder under 2000-talet.

När det gäller bränder i byggnader är det viktigt att tänka på brandskydd. Eld & Vatten är ett företag som har allt inom brandskydd, har jag hört. De ska fokusera på att förebygga samt försvåra brandförloppet genom produkter och tjänster. Nu häger jag inte själv någon av deras produkter, men det låter vettigt att brandskydda fastigheter för att minimera bränder. Texten Eld & Vatten – allt inom brandskydd beskriver deras verksamhet på ett bra sätt när man tar en kik på vad de pysslar med, som du kan se när du besöker företagets hemsida.

Nyfiken på brandsäkerhet i Australien

Man bli lite nyfiken på hur företag arbetar med brandsäkerhet i Australien. Jag tänker att det nog är väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Vi har ett helt annat klimat och andra förutsättningar vad gäller brandbekämpning. Sverige är till ytan mycket mindre och våra städer är också små i jämförelse med Australiens städer.

Har läst tidigare om att vissa länder bränner ned skogsområden som inte brunnit på många år. Detta för att förhindra större bränder. Tydligen har det varmare vädret i Australien bidragit till att denna metod till viss del har mindre effekt, vet inte om det stämmer – jag är ju ingen expert på bränder själv. Om du vill förhindra bränder kan jag rekommendera att vara försiktig med levande ljus i hemmet, det är en vanlig orsak till husbränder.