Koll på fukt

En radonspärr kan vara något som låter farligt eller något som man kanske inte alls vet vad det är. Jag vet. Det är svårt att hålla reda på allt när man är husägare. Som tur är finns det verksamheter som Fuktspärrteknik som har full koll och idag ska vi därför prata närmare om en radonspärr.

Delta radonduk är ett hjälpmedel som Fuktspärrteknik kan hjälpa dig med för att helt enkelt skydda ditt hus från radon. Det är en duk gjord av polyolefin som är godkänd av Sintef i Norge och RISE i Sverige. Duken är armerad vilket dessutom ger ett visst halkskydd när man går på den och som gör att betongen får lättare att gästa. När du ska skära ut den här duken anpassat till just din grundplatta så syns mönstret på duken på båda sidorna, allt för att det ska bli lättare att skära ut rakt.

Risken att trampa sönder Delta-radonspärr är i princip minimal. Armeringen i duken gör nämligen att den har väldigt bra draghållfasthet och är otroligt smidig och lätt att jobba med, även när det blir lite kallare utomhus. Den är dessutom bitumenbeständig, ålderbeständig och UV-stabiliserad och skyddar mot radongas som är en typ av ädelgas som ger upphov till joniserande strålning. Radon kommer ifrån marken och finns i stora delar av Sverige och kan tränga in i byggnader runt om i landet genom att det inte är titt via grunden eller din källare.

Ett starkt och säkert skydd

Det som Fuktspärrteknik kan garantera är att just Delta Radonspärr är ett otroligt säkert skydd som stänger ute den fasen som stiger upp från marken. Den leds ut mot sidorna av huset via duken och släpps sedan ut i luften via marken. Funderar du på att få hjälp med en radonspärr så tveka inte på att kontakta Fuktspärrteknik redan nu!