Jag har lärt mig spela fiol

När jag var liten ville jag lära mig spela fiol. Tyvärr avskydde min pappa fiolmusik så han mer eller mindre förbjöd mig att göra detta. Istället blev det trombon som pappa tyckte var okej. Det tyckte inte jag… Jag avskydde den jättelika trombonlådan och att släpa den fram och tillbaks till spelningen. Spelläraren var en något försupen fd militärmusiker som jag verkligen avskydde. Kanske för att han påstod att jag inte hade övat, vilket i och för sig var sant men som jag inte ville erkänna. För övrigt blev han mördad några år senare av en suparkompis, men det har inte med saken att göra.

Min dröm att bli violinist

Jag ville framförallt bli en fiolspelare som spelade folkvisor och liknande. Tänk Orsa Spelmän och deras typ av musik. Men så blev det ju inte eftersom jag fick traggla med trombonen.

Men för ett par år sedan fick jag ett ryck och tog tag i saken. Tänkte att jag ändå kunde lära mig spela så pass hyfsat att inte grannarna skulle ringa störningsjouren. Jag beställde böcker och CD från serien Violinisten hos Notlagret. Det var verkligen ett lyft. Jag fick lära mig hantera fiolen och spela låtar redan från början. På CD-skivorna man kan köpa till finns bakgrundsmusik, vilket är bra för då får man en helhet när man spelar. Dessutom finns alla låtar gratis på Spotify också.

Nu är jag snart redo att gå vidare från dessa böcker och spela mer fritt. Jag har också fått kontakt med en folkdansförening som har behov av en violinist, så förhoppningsvis ska jag kunna börja spela lite mer officiellt där.

Vad har jag lärt mig av detta?

Jo, det är aldrig försent att lära sig något nytt och att man inte ska ge upp hoppet även om man börjar närma sig mittpunkten i livet.

Jag kan varmt rekommendera dig att köpa Violinisten på Notlagret om du vill börja spela fiol. Du lär dig på ett enkelt och strukturerat sätt utan att behöva anlita dyra musiklärare.