Barnen är vår framtid

Det gick nu i höstas en serie på tv4 som handlade om att barn tillsammans med äldre på ett ålderdomshem slog ihop sina verksamheter och höll med andra ord förskola tillsammans på äldreboendet. Detta grundar sig i att man ville se hur olika individer påverkas av yngre respektive äldre människor i sin närhet och i vardagen och för att helt enkelt få fram mer faktabaserad information om hur människor i så pass olika åldrar påverkas av varandra. Detta var otroligt intressant och jag insåg då att jag tycker det är allmänt spännande när man kikar på hur framförallt barn påverkas av olika faktorer.

Leksaker är något som är en stor del av människors uppväxt, oavsett om det handlar om en kotte i skogen eller en barbiedocka. Hos Viking Toys kan man köpa massor med olika leksaker, bland annat åkleksaker med syfte att sätta barnen i rörelse, läs mer här.

Leksaker påverkar

Just åkleksakerna är till för att dels vara en bidragande faktor till att barnet har roligt. Dessutom blir det ett sätt att sätta barnet i rörelse eftersom att dem är speciellt framtagna för att barnen ska hitta glädjen i rörelsen och för att dem på ett enkelt och lekfullt sätt ska kunna träna upp sin balans och helt enkelt lära sig koordinera sig själva och sina rörelser. Leksakerna är därmed helt utan batterier och motorer och styrs bara utav barnets egna rörelser.

Att undersöka hur olika leksaker påverkar barn tror jag hade varit väldigt intressant att se närmare på. Eftersom barnen dessutom är vår framtid så känns det dessutom viktigt att dem får med sig bra saker från grunden. Att man som pensionär dessutom på ett ålderdomshem får vara en del av en 5-årings vardag var något som bidrag till mycket glädje och det är väl helt enkelt det som är det viktiga här i livet.