Att få in pengar till barnens idrottsklubb

Varje höst är det samma sak. Barnen spelar fotboll och det kostar pengar. De ska på läger som också kostar en hel del. För att alla barnen ska kunna delta så står klubben för kostnaderna, men de kräver att både vi föräldrar och barnen hjälper till att få in pengarna.

Det kan handla om att sälja lotter, kakor, korvar eller sportstrumpor. Men i år har det kommit upp en ny rolig idé som jag tror starkt på. Det är https://www.pappersprinsen.se/ som erbjuder skolklasser och idrottsföreningar att tjäna pengar på att sälja julklappspapper under hösten och toalettpapper under våren.

Julpapper

Julpappret säljer man i paket tillsammans med julklappsadresser och paketsnöre. Detta brukar vara populärt eftersom många har svårt att komma ihåg att köpa papper. Och sen ändå har glömt adresserna och snören. Att få detta levererat direkt till dörren är bra för de flesta. Att pappret också är miljömärkt är ett plus. Även om det kanske inte blir billigare än att handla det i butik så brukar de flesta dessutom vara villiga att lägga lite extra när det är barnens fotbollsspelande som finansieras. Ingen enskild person som tjänar pengar på försäljningen, förutom Pappersprinsen då, men det tänker de flesta inte på.

Toapapper

Toapapper kommer de börja med under nästa vår. Det är något som jag tror slår riktigt stort. Toapapper behöver alla och det är ofta skrymmande att bära med förpackningarna hem. Särskilt i storstäderna där det är många som inte har någon bil kan det vara ett jättelyft att få hem det miljövänliga toapappret i storförpackning.

Även om kakor och godis brukar sälja bra så kan jag tänka mig att toapappret är ännu lättare att sälja. Det är ingen som inte använder toapapper i Sverige vad jag vet. Och det är alltid lika irriterande att bli utan papper. Man vill helt enkelt alltid ha ett lager av toarullar hemma.

Kommentarer är stängda.