RFSU thin – kondomer

En del tycker inte om att ha kondom vid samlag, vilket är helt naturligt då kondomen kan hämma den nära känsla som man vill ha. När det gäller kondomer så finns det väldigt många olika storlekar, tjocklekar, med smak eller utan smak.

Det är bara att välja och vraka! Huvudsaken är att du inte slarvar med kondomen utan att du tar på den vid alla samlag, framförallt om det är med någon du inte känner. Du kan aldrig veta vad den personen kan bära på när det gäller könssjukdomar till exempel. Därför kan val av kondom vara väldigt viktigt för det kan vara den som är avgörande ifall du kommer att sätta på den eller inte. RFSU thin är en oerhört tunn kondom som sitter som om den vore ditt eget skinn och är därför knappt kännbar.

Varför kondom?

En kondom är bland det enklaste du som man kan använda när det gäller att skydda sig vid samlag. Det finns inget annat än en kondom som skyddar både mot oönskad graviditet och alla typer av könssjukdomar samt även mot HIV.

Om du har tillfälliga förbindelser med olika kvinnor/män så ska du absolut skydda både dig och din partner med hjälp av en kondom. Även om du själv vet med dig att du inte har några könssjukdomar kan ju faktiskt din partner ha det utan att hon eller han vet om det.

Orsak till att inte använda kondom

Anledningarna till varför man inte vill ta på sig en kondom kan ju vara olika, men de flesta som väljer att inte använda den för att dom inte vill avbryta mitt i stundens hetta.

Sedan finns det män som tycker att det gör ont att ha på kondom under samlag men då kanske det bara handlar om att byta märke eller typ av kondom. Kanske har han köpt fel storlek på kondomen eller att den har för tjockt gummi, kanske skulle RFSU thin passa i det läget?

Det finns garanterat en kondom för alla, det gäller bara att ha tålamod och testa sig fram.