Mässmaterial

Tyvärr nu i corona-tider så har det knappt ordnats några mässor på grund av alla restriktioner som har varit ett måste. Förhoppningsvis nu ett år senare, så har vi kommit närmare en lösning med massvaccineringen i skrivande stund. Under tiden som vi förbereder och väntar på att få komma ut på våra mässor så får vi väl kika lite på vad det finns för mässmaterial? Att mässmaterialen ändrar sig i takt med teknologins framfart är väl kanske inget ovanligt. På ett sätt var det nog lite enklare förr när det inte fanns så mycket material att välja mellan, utan man tog sina skärmväggar, ett par ståbord, några stolar och sitt reklammaterial som skulle delas ut.

Något som har blivit väldigt populärt senaste tiden är alla touchskärmar som ger mycket information på liten yta. Det finns stora (32 tum) touchskärmar på stålstativ eller trästativ att hyra så du kan visa kunderna eller säljarna hela sortimentet online i butiken eller på mässan. En större touchskärm kräver inte speciellt mycket yta men rymmer väldigt mycket information.

Mässmaterial som blickfång

Hur gör jag för att hamna i strålkastarljuset på mässan med mitt mässmaterial? Alla vill väl synas med sin monter på mässorna, dra all uppmärksamhet till sig och det är fullt möjligt med rätt mässmaterial. Det är ju lite det som är meningen med att ställa ut på mässor, att få uppmärksamhet till produkten. Ditt mässmaterial bör uppfylla i alla fall 3 punkter:

Det ska vara lätt att ta med och få på plats.

Det ska vara enkelt att sätta upp på mässan.

Mässmaterialet ska skilja sig från övriga utställares.

Välja mässmaterial

Några av mässmaterialen är ett måste om du vill göra din monter till något som syns och som lockar. Om du vill vara väldigt unik så använd material som involverar besökarnas sinnen:

Smak, doft, ljud till exempel. Så klart kan det bli mer eller mindre utmanande beroende på VAD det är företaget säljer. Säljer man produkter så blir det kanske lättare att få till något men om du säljer tjänster får du ta till fantasin ordentligt.

Kanske kan ni visa något spännande på storbildsskärm eller touchskärm? Bjud på något som doftar riktigt gott eller som ser riktigt inbjudande ut som lockar besökare?

Gör montern lite mysig och lockande, lägg ut en matta på golvet, tänd några fina och väldoftande ljus. Hitta på något som involverar besökaren i form av tävlingar eller att dom får testa något kul.

Det är bara fantasin som sätter stopp, och storleken på saker som ni ska bära ut till montern också så klar.